15 april 2024
19:00

Irsta IF

Referat: IK Oden - Irsta IF

Genrep inför seriepremiären mot Irsta som var i div 5 när vi bokade in matchen men fick en plats i div 4 sedan Sörstafors-Kolbäck blivit uppflyttade till trean.
Vi öppnade matchen starkt och Alex Videhult hade friläge efter mindre än en minut men rullade bollen utanför bortre stolpen.
Första 25 minuterna hade vi 3-4 bra målchanser utan att få in bollen i mål.
Därför blev det en kalldusch när Irsta gjorde mål efter 27 minuter. Ett skolboksexempel med överlapp på vänsterkanten och ett stenhårt markinlägg mot bortre där deras spelare är först på bollen och styr in den i mål.
Bara två minuter senare kom 0-2 efter en felpassning på centrala mittfältet där deras lagkapten visar bra speluppfattning som lägger en djupledsboll på vänsterkanten med vår högerback högt uppe, vilket resulterar i friläge och ett kliniskt avslut i bortre hörnet.
Inte nog med det, Irsta gör även 0-3 på en karbonkopia av första målet. Stenhårt markinlägg mot bortre och styrning i mål.
Vi är inte nöjda med första halvlek, tre insläppta på sju minuter.

1:a halvlek
1' Friläge för Alex men skottet går utanför bortre stolpen
10' Irsta kontrar på vänsterkanten genom snabbe nr 22 som bryter in och söker skott men Martin är följsam och täcker skottet i precis rätt ögonblick!
15' Vårt nyförvärv David Curtolo lägger en briljant passning till Karwan som skarvar vidare till Alex som rundar målvakten men får bollen lite för långt i från sig så att en försvarare hinner emellan och rensar bort bollen.
19' Bra hörna av Irsta som Robin lyckas styra bort med handflatan men Irsta tar returen och skjuter dock är Robin med på noterna och räddar komfortabelt
21' Irsta bryter ett uppspel på vår planhalva och tar sig fram till skott som Robin räddar
21' David passar Johan som lägger en perfekt boll till Alex som kommer fri och skjuter högt men målvakten får en hand på bollen och styr den till hörna
22' Hampus lägger hörnan och Emil nickar utanför
24' Bra aktion av Alex på högerkanten som tar sig förbi sin försvarare och slår ett stenhårt markinlägg mot bortre där Rasmus tar emot bollen, skjuter men skottet blockeras till inkast
27' 0-1 Irsta
29' 0-2 Irsta
31' Bra inlägg av Alex som Hampus tar emot och spelar tillbaks till David som skjuter från straffområdeslinjen men bollen går utanför målet
34' 0-3 Irsta

-----
Vi gjorde tre byten i paus: Casper, Keyse och Sebastian kom in instället för Rasmus, Johan och David.
Laget började mycket bra med hög press och 100% inställning i närkamperna. Det blev dock en kalldusch när Irsta gjorde 0-4 efter bara 5 minuter. Deras spelare vann ett motlägg mot Casper och tog sig fram till bra läge i straffområdet, Oscar såg dock ut att styra ut killen till dålig vinkel men han avlossade en överraskande tåpaj som helt ställde Robin och gick in i nättaket.
Resten av halvleken handlade mycket om att vi tog oss fram till målchanser som vi inte förvaltade. Irsta kontrollerade matchen och hade en duktig målvakt som såg till att hålla nollan.
Förhoppningsvis är detta en väckarklocka för oss att inga matcher är givna på förhand och inställningen i mångt och mycket kommer att avgöra matcherna i fyran.
Men vi släpper förlusten direkt och studsar tillbaka i seriepremiären borta mot Arboga Södra på lördag!

2:a halvlek
50' 0-4 Irsta
52' Casper vinner bollen på vänsterkanten, tar sig ner till kortlinjen och lägger en cutback men dåligt nog så är ingen spelare på plats vid bortre stolpen, annars mål där
58' Hampus lägger en djupledsboll till Karwan som skjuter hårt och bollen touchar en motståndare och går till hörna
59' Bra hörna av Casper som nickas mot mål men en Irsta-spelare nickar bort bollen till Hampus som skjuter på volley från straffområdeslinjen, dock går bolllen utanför
60' Hampus vinner bollen på centrala mittfältet, driver framåt och skjuter ett stenhårt skott som smiter utanför vänstra stolpen
61' Alex tar sig förbi sin motståndare och kommer fri med målvakten som dock är kall och väntar ut honom och räddar skottet med en benparad
63' Sebastian skjuter på halvvolley från straffområdeslinejn men målvakten räddar på nytt
64' Frisparksinlägg av Hampus som Emil nickar till Oscar som skjuter från 5 meter men tyvärr utanför vänstra stolpen
67' Hampus spelar fram Karwan som skjuter utanför i bra läge
73' Hampus skjuter en frispark som skruvar sig precis utanför vänstra krysset
75' Hampus lägger ett instick till Elvin som har läge med vänstern men väljer att lägga över bollen på högern och dröjer för länge med skottet så att en motståndare hinner täcka
81' Bra markinlägg av Casper mot främre stolpen där Hampus kommer störtdykande och skjuter med yttersidan men utanför
84' Hampus spelar fram Casper som tar sig fram till friläge men får dålig träff på avslutet som målvakten räddar utan problem
87' Hampus spelar fram Elvin som kommer fri till höger i straffområdet och skjuter i burgaveln